Kuva produktiosta Plants and Monsters

Plants and Monsters

Plants and Monsters on teoskollaasi lämmön ruumiillisuudesta. Nimi viittaa toisaalta elämän juhlimiseen, toisaalta tuhoon ja hirviömäisyyteen. Se tuo esiin lämmön kokemuksen ristiriitaisuutta, johon liittyy nautintoa, elämänvoimaa sekä tuhovoimaa.

Teoskollaasi lähestyy aiheen valtavuutta aistien ja ruumiin viisauden sekä runouden kautta. Se rakentuu installaatiomaisena koreografioituna tilana, johon asettuu esille erilaisia etydejä, pieniä harjoitelmia aiheesta eri mediumien muodossa.

Plants and Monsters kutsuu yleisön kokemaan aihetta moniaistisesti sekä luomaan omia merkitysmaisemiaan fragmentaarisen muodon kautta. Se tarjoaa erilaisia intiimejä aukeamia lämmön ruumiillisissa kokemuksissa. Teoskollaasi pyrkii vapauttamaan, elvyttämään ja elähdyttämään ruumiin poeettisuutta ajassa, jossa ihmisen toimet on tuomittu moneen kertaan.

Työryhmä: Heli Keskikallio ja Lotta Suomi

Näyttely on auki 3. - 15.12.2024. Tarkemmat päivittäiset aukioloajat ja esityksellisten aktivaatioiden tapahtumisajat ilmoitetaan myöhemmin.

Paikka: Pertin valinta Hakanimenkuja 2, Helsinki

Liput: Vapaaehtoinen tukimaksu, tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin.

Työskentelyä tukevat: Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Taiteen edistämiskeskus. Residenssi: Trois C-L -teatterin ja JoJo Oulun tanssin keskuksen yhteistyö-residenssi Luxemburgissa 2022.