Kuva produktiosta TYPHOON MAMA

TYPHOON MAMA

Ohjaus: Lou Strömberg Käsikirjoitus: Lou Strömberg Tuotanto: Pertti Veijalainen, Marianne Mäkelä / Illume Oy Genre: Dokumentti Kuvaus: Lou Strömberg, Mikko Parttimaa Leikkaus: Tuula Mehtonen Musiikki: Aural Holograms - Antti Haapapuro, Jussi Saivo (CM) Äänisuunnittelu: Olli Huhtanen Grafiikka: Kaarina Tammisto Ensi-ilta: 21.9.2019 Helsinki Film Festival Kieli: englanti, ruotsi, suomi, tagalog, ilokano Kesto: 79min Yhteistyössä: Yle Teema & Fem

Typhoon Mama on dokumenttielokuva ohjaajan äitipuolesta Yolandasta. Hän asuu kahden maailman välissä: Ruotsin, missä hän on asunut yli 20 vuotta ja Filippiinien, missä hänen kolme aikuista poikaansa vielä asuvat. He uskovat Euroopan olevan El Dorado, missä rahaa saa helposti ja painostavatkin Yolandalta sitä. Kun huumesota syttyy Filippiineillä, ravistelee se myös perhesuhteita.

Ruotsinsuomalaisen ohjaajan Lou Strömbergin Ruotsissa työskentelevästä filippiiniläisestä äitipuolestaan toteuttama henkilökuva sekä tutkielma siirtolaisuuden vaikutuksesta ihmisen ajatteluun ja mielenmaisemaan.

Elokuva on lähietäisyydeltä kuvattu murskaavan realistinen näkymä Ruotsin ja Filippiinien välille hajonneen perheen uppoamistaisteluun sekä samalla panoraama äidinrakkaudesta ja ihmiseläimen taipumuksesta takertua tyhjällä ulapalla ajelehtivaan pelastusrenkaaseen mahdollisen pelastumisen toivossa.

Asiasanat: muukalaisuus / maastamuutto / siirtolaisuus / kansalaisuus / inhimillisyys / äiti