Kuva produktiosta Acts of Care

Acts of Care

Työryhmä: Milla Martikainen, Kati Raatikainen, Petra Vehviläinen ja joukko muita olioita ja ilmiöitä.

Kiertueaikataulu:

ke 26.4 klo 17-21 (ensi-ilta) Keskuspuisto (Mansikkamäenkenttä/Pasilanrullakiekkokenttä) la 29.4 klo 12-16 Merihaan parkkihalli su 30.4 klo 13-16 Vapaan taiteen tila, Sörnäinen Tervetuloa Kuplaan kokemaan huolta ja hoivaa. Kupla on teltta, rajattu intiimi tila, fantastinen pyhäkkö, lepopaikka.

Maailma sellaisena kuin me sen tunnemme on päättymässä. Acts of care tarjoaa saattohoitoa muuttuvalle ihmiskunnalle: Altistumista erilaisille ajallisuuksille ja kiertokuluille. Voimaa elää ja kuolla tätä aikaa mahdollisimman hyvin.

Olemme huolissamme siitä, mihin olemme itse menossa, mihin yhteiskuntamme on menossa, mikä on ihmislajin ja maapallon tulevaisuus. Huolesta kumpuaa tarve paitsi toimia, myös hyväksyä huolestuttavat kehityskulut sekä oma mittakaavamme ja kuolevaisuutemme– ilman että nämä ajatukset lamauttaisivat meidät toimintakyvyttömiksi. Ihmisen aikakausi, sellaisena kuin me sen tunnemme, on loppumassa. Acts of care -esitysprosessissa opettelemme jälkifossiilisen taiteen tekemistä. Kaikki materiaalit, esineet ja laitteet ovat lainassa tai kierrätettyjä.

Esitysinstallaatioon on vapaa pääsy aukioloaikoina. Tule kun haluat ja lähde kun tahdot. Sisään mahtuu kerrallaan noin viisi ihmistä.

ESTEELLISYYSTIEDOT:

Esityspaikkoihin on seuraavanlainen pääsy: Pasilan rullakiekkokenttä on keskuspuistossa, mutta sinne vievät leveät kävelytiet. Merihaan parkkipaikkaan pääsee leveitä kulkuväyliä pitkin, samoja kuin autot kulkevat. Vapaan taiteen tilassa on n. 5cm kynnys etuovella ja muutama kynnys rampilla, mutta kulkuväylä on leveä halli.

Esitystilana olevaan telttaan on hankala saapua pyörätuolilla, sillä oviaukko on matala. Sähköpyörätuoli ei mahdu sisään. Pyrimme kuitenkin mahdollistamaan kaikkien osallistumisen. Voit ottaa yhteyttä etukäteen. Jos tarvitset lisää tietoa esteellisyydestä tai haluat kysyä jotain, ota yhteyttä:

KIITOS

Kulke Taike Koneen säätiö Timo Viialainen, Anne Haggren, Lotta Savolainen, Saara Toivanen,Rosanna Kemppi, Elina Tirinen / Stadin Ammattiopisto, Janne Friman, Iida-Maria Heinonen, Aino Voutilainen, Markku Essel, Ada Halonen, Elissa Erikson, Päivi Raivio, Ilpo Heikkinen, Janne Käpylehto, Terhi Andström / Rakennusvirasto, Marika Räty.

Donna Haraway ajattelun virittämisestä.