Tämä on Circus Maximus ry:n saavutettavuusseloste:

Tämä saavutettavuusseloste koskee Circus Maximus ry:n toimintaa yleisesti sekä palvelua www.circusmaximus.fi.

Seloste on laadittu 03.09.2020. Olemme arvioineet toiminnan ja digipalvelun saavutettavuuden itse.

Digipalvelun www.circusmaximus.fi saavutettavuuden tila:

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Circus Maximuksen esitykset ja muu toiminta:

Saavutettavuus ja yhdenvertaisuus ovat Circus Maximuksen toiminnan keskeisimpiä arvoja, joita pyrimme edistämään monin eri tavoin niin yhdistyksen ylläpitävässä toiminnassa kuin yksittäisissä produktioissakin. Pyrimme siihen, että toimintamme olisi yhdenvertaisesti saavutettavaa mahdollisimman moninaisille taiteen tekijöille ja yleisöille. Pyrimme kaikessa toiminnassamme seuraamaan inklusiivisia, feministisiä, antirasistisia ja antifasistisia periaatteita, ja tekemään päätöksenteostamme ja viestinnästämme mahdollisimman läpinäkyvää. Toteutamme näitä tavoitteita mm. erilaisten saavutettavuus- ja yhdenvertaisuusohjeistusten ja jatkuvan yhdessä opiskelun kautta. Lisäksi pyrimme pitämään osan ohjelmistostamme maksuttomana yleisölle.

Yhdistyksemme ajalliset, materiaaliset ja rahalliset resurssit ovat kuitenkin hyvin rajalliset ja työ yhdistyksen ja teatterin toiminnan kehittämiseen ja esitysten sekä viestintämme saavutettavuuden parantamiseen on hidasta. Otathan meihin yhteyttä jos sinulla on kysymyksiä tai ajatuksia toimintamme saavutettavuuteen tai yhdenvertaisuuteen liittyen. Tavoitat meidän parhaiten sähköpostitse osoitteesta: info@circusmaximus.fi

Lisätietoa digipalvelun saavutettavuuden tilasta:

Verkkosivu on heikosti käytettävissä pelkällä näppäimistöllä tai ruudunlukuohjelmalla. Sivuston koodissa on joitakin ongelmia sivuston sisällön johdonmukaisen apuohjelmien avulla seuraamisen kannalta. Lisäksi mm. sivuston tekstin ja taustan kontrastisuhde ei monilta osin ole riittävän suuri. Monista kuvista puuttuu tekstivastine, eikä sivun erikielisiä osuuksia ole merkitty riittävän selkeästi.

Kohtuuttomaan rasitteeseen vedoten emme pysty korjaamaan verkkosivujemme saavutettavuuspuutteita digipalvelulaissa määriteltyyn määräpäivään 23.9.2020 mennessä. Meillä ei myöskään ole mahdollisuutta tehdä ennen kyseistä päivää tuotetusta viestintä- ja arkistomateriaalista saavutettavia materiaalin suuren määrän vuoksi. Sitoudumme kuitenkin 23.9.2020 lähtien tuottamaan kaiken verkossa tapahtuvan viestintämme mahdollisimman saavutettavasti. 

Haluamme kuitenkin huomauttaa, että eri tuotantojen viestinnän selkeydessä ja saavutettavuudessa saattaa ilmetä eroja, koska tuotantojen viestintämateriaalin tuottaminen on lähtökohtaisesti työryhmien vastuulla. Circus Maximuksen tuotantojen kieli myös vaihtelee, mikä tarkoittaa, ettei kaikista tuotannoista ole tietoa kaikilla sivustolla käyttämillämme kielillä. 

Kysy tai anna palautetta:

Onko sinulla kysyttävää saavutettavuudesta tai huomasitko digipalvelussamme saavutettavuuspuutteen? Kirjoita meille kysymyksesi tai lähetä palautetta digipalvelumme saavutettavuudesta osoitteeseen:

info@circusmaximus.fi

Huomaathan, että koska Circus Maximus on pieni organisaatio, emme pysty vastaamaan sähköposteihin loma-aikana 14vrk kuluessa. Teemme kuitenkin parhaamme vastataksemme mahdollisimman pian. Loma-aika on organisaatiossamme pääsääntöisesti heinäkuu, ja tiedotamme tuottajan loma-ajasta vuosittain lomavastaajilla.

Valvontaviranomainen:

Jos huomaat verkkopalvelussamme saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus(at)avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000