• styrox2
  • styrox1

STYROX-sankari

TYÖRYHMÄ
Ina Aaltojärvi (äänisuunnittelija)
Emilia Kokko (näyttelijä, esityssuunnittelija)
Pietari Kylmälä (esityssuunnittelija, filosofi)
Markus Lindén (äänisuunnittelija)
Milla Martikainen (visualisti)
E. Knauf (esitysdramaturgi).

STYROX-sankari on esitys nolosta sankaruudesta muovijäätiköllä. Audiovisuaalisesti vaikuttavassa esityksessä luodataan ilmaisun mahdollisuuksia maisemassa, johon henkilö on jäänyt sukupuuton jäljiltä yksin. Sooloesityksen päähenkilö muotoutuu esiin styrox-pakkauksista. Hänen seuranaan olevat valkoiset pehmolelut muistuttavat maailmasta, joka on ollut, mutta lakkasi jossain vaiheessa olemasta. Jäljellä on ainoastaan valkoista muovia. Esitys piirtää maiseman, joka häämöttää luonnontuhon taustalla. STYROX-sankari on jätetty rauhaan kaikilta muilta paitsi itseltään.

STYROX-sankari on teatteri-installaatio ja maailmanlopun näyttämö. Esityksessä suomalainen nykyrunous laitetaan surraamaan, runonlausunta muuttuu tieteisfiktion välineeksi ja koneet puhuvat siinä missä ihmishahmotkin. Esityksessä teknologinen maailma piirtää esiin oman ulkopuolensa: luonnontuhon, puheen katkokset, nolot tunteet, epätoivon, muodonmuutoksen toiveet. STYROX-sankari on uuden ajan nykyshamaani. Hän on utopistinen, mukava, groteski, järkyttävä, taas hellyyttävän samaistuttava ja lopulta väkivaltainen tuhoaja.

STYROX-sankari on näyttämökuvanveistoa, jossa esitys muotoutuu kuin veistos katsojien silmien edessä. Esityksessä yleisö joutuu maailmaan, joka elää, humisee, paukkuu, surraa ja kuhisee kuin sulava mannerjäätikkö.

STYROX-sankari on RÖYHin ja teatteri Circus Maximuksen yhteistuotanto.

RÖYHiin kuuluvat äänisuunnittelija Ina Aaltojärvi; dramaturgi Emilia Knauf; näyttelijä, esitystaiteilija Emilia Kokko; toimittaja, esitystaiteilija Pietari Kylmälä; äänisuunnittelija Markus Lindén ja visualisti Milla Martikainen. Ryhmän edellinen esitys ”Päätön nainen” sai ensi-iltansa Helsingissä vuonna 2013.

Ensi-ilta 22.5. klo 21.00 (huom!) osoitteessa Käenkuja 3aD, 00500 Helsinki.
Muut esitykset 23.5, 26.5, 27.5, 29.5, 30.5. ja 31.5.2014 klo 21.
Liput 10/18.
Ennakkovaraukset sähköpostilla styrox.sankari@gmail.com tai tekstiviestillä 0465916207

Lue blogia! STYROXSANKARI.WORDPRESS.COM ja seuraa Twitterissä @STYROXSANKARI.

Lisätietoja esityksestä antaa ja lehdistökuvia välittää Pietari Kylmälä, p. 0405581994, pietari.kylmala@gmail.com.

Esityksen valmistamista ovat tukeneet Koneen säätiö, Afred Kordelinin säätiö ja Taiteen edistämiskeskuksen Uudenmaan toimikunta.