Real Contact Project: Macbeth, again!

Kansainvälisen työryhmän uniikki tulkinta Shakespearen klassikkotragediasta yhdistää teatteria ja nykytanssia klassisen japanilaisen Taiko-rummun säestyksellä.

Entä jos elämä onkin vain yö toisensa jälkeen toistuva uni? Uni, jossa ei ole menneisyyttä, nykyhetkeä tai tulevaisuutta, vain loputon tietoisuuden kehä. Idän kulttuureissa tällaista kehää kutsutaan nimellä Rinne Tensei ( 輪廻転, reincarnation). Macbeth, again sijoittuu tällaiseen unenomaiseen tietoisuuteen. Kansainvälisen työryhmän uniikki tulkinta Shakespearen klassikkotragediasta yhdistää teatteria ja nykytanssia klassisen japanilaisen Taiko-rummun säestyksellä.

RealContact Project on kansainvälinen esittävän taiteen ryhmä, jota johtaa Akira Hino. Osakassa, vuonna 1948 syntynyt Hino tunnetaan ennen muuta Budo-lajien mestarina, mutta hän on myös ohjaaja, koreografi ja opettaja. Akira Hinon poika Ikki Hino puolestaan on maailmankuulu taiko-rumpujen ja niihin liittyvän perinteen asiantuntija ja rumpali. Yuko Takeda on Suomessa asuva näyttelijä ja ohjaaja, joka on työskennellyt mm. Ylioppilasteatterissa, Myllyteatterissa ja Höyhentämössä sekä opettanut fyysistä teatteria mm. Taideteollisessa korkeakoulussa.

Lavalla mm. Akira Hino, Ikki Hino, Nobuko Takahara, Yuko Takeda, Ulla Raitio, Tuomas Tulikorpi, Laura Humppila ja Niklas Riikonen.

90 min. | Esityksen kielet: suomi, englanti, japani

Esitykset Kanneltalossa Helsingissä 20.4., 21.4. ja 22.4. klo 19.00.

LIPPUVARAUKSET KANNELTALON KAUTTA

Enemmän irti esityksestä:
Ikki Hinon Taiko-konsertti Sitratorilla ennen esitystä klo 17-18.
Esityksen jälkeen taiteilijatapaaminen salissa.