• aaret1
  • aaret2

Vuoden 2013 näytelmät:
Satu/ Lewis Carroll: Liisa Ihmemaassa
Isänmaa/ Paula Vesala: Afganistan
Uskonto/ Tuomas Parkkinen: Stand up, Jesus!
Koti/ Kristian Smeds: Jääkuvia

Aikuisten iltasadut on neljästä eri näytelmästä koostuva lukuteatteri-iltamien sarja. Esitykset ovat kuin live-kuunnelmia, näyttelijöiden lukemaan tekstiin yhdistetään lisäksi musiikkia.

Laura Jaakkolan valitsemat ja ohjaamat tekstit käsittelevät kotia, uskontoa ja isänmaata uusista, puhuttelevista näkökulmista – klassista satua unohtamatta. Lewis Carrollin Liisa Ihmemaassa lienee kaikille tuttu. Paula Vesalan Afganistan kertoo suomalaisista pojista keskellä aavikkoa ja sotaa. Tuomas Parkkisen mysteerikomedia Stand up, Jesuksessa keekoilevat kriiseineen raamatulliset hahmot. Ja Kristian Smedsin palkitussa Jääkuvia–näytelmässä pohjoissuomalaisen perheen rakkaus on ehdotonta ja rajua.

Jokaisella teoksella on oma ammatti- ja harrastajanäyttelijöistä koostuva ensemblensa. Lavalla ovat mm. Eeva Putro, Henna Tanskanen, Iida-Maria Lindstedt, Jaakko Kiljunen, Toni Kamula. Esitysten musiikista vastaavat mm. Suvi Isotalo ja Juho Liira.

Lukudraamaesityksissä palataan teatterin alkulähteille: kokoonnutaan kuuntelemaan tarinaa. Tervetuloa iltalampun hämärään, jossa Sinulle luetaan. Ja joka ilta, kun lamppu sammuu, siirtynemme läheiseen Oljenkorsi-ravintolaan keskustelemaan koetusta.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.